5 tips om jouw babykamer gezellig te maken 

Sta je op het punt om te verhuizen, of is je huidige inrichting toe aan vernieuwing? En is de babykamer aan de beurt? Dan kan een beetje inspiratie geen kwaad. Wij geven je een aantal tips om de babykamer gezelliger te maken. Lees gauw verder! 

Zorg voor warmte 

Sfeer wordt voor een groot deel bepaald door de warmte die je creëert. Zelfs als je van een strakke, moderne sfeer houdt, kun je makkelijk voor een leuke, warme touch zorgen. Onze tips? Geef één of twee muren in het vertrek een andere kleur. Het liefst een zachte, gele of zelfs donkerdere kleur. Let op dat je het niet overdoet, want als het te donker wordt neemt dat een stuk warmte-uitstraling weg. De tweede tip: Zorg voor gele en zachte sfeerverlichting. Je kunt hierbij denken aan een mooie schemerlamp, een dimbaar spotje aan het plafond, of een gloeilamp die in plaats van wit licht, geel licht geeft. Je kans als toevoeging natuurlijk ook een kleurtje kiezen! 

Kleed het vertrek aan met planten

Een kamer kan enorm tot leven komen met een mooie kamerplant. Denk wel goed na over de stijl en de grootte van de plant, want te dominant is ook niet altijd mooi. Bovendien geeft niet iedere plant een warme uitstraling. Het beste is om van tevoren goed te bedenken wat voor type plant jij denkt mooi te vinden staan in het vertrek, alvorens te gaan kopen. 

Decoreer de muur

Je kunt van alles aan je muur hangen om jouw babykamer leuker te maken. Maar er is meer dan foto’s en schilderijen! Denk bijvoorbeeld eens aan muurstickers. Die zijn er in verschillende stijlen en zorgen voor een leuke, originele touch. Je kunt kiezen voor teksten, maar ook mooie afbeeldingen of artistieke, warme ontwerpen. Grenst de kamer aan de voorgevel? Dan is een het aanbrengen van geboortestickers op het raam ook echt een leuke aanrader!

Zorg voor een persoonlijke touch voor de kleine

Is het een jongen, of een meisje? Geef de kamer een draai met decoratie die voor jouw baby extra leuk is. Denk bijvoorbeeld aan een leuk behang, met een patroon waar jouw baby vast blij van wordt. Of een speelhoek, iets boven de wieg: maak het aantrekkelijk voor de kleine! 

Geef de vloer warmte 

Uiteraard mag de vloer niet ontbreken! Een koude, stenen of marmeren vloer kan erg mooi zijn, maar het straalt bepaald geen warmte uit. Zeker voor een kinderkamer is dat niet waar je naar op zoek bent. Een mooie parketvloer, of laminaat, is al veel geschikter. Zorg hierbij ook dat de kleur goed combineert met de rest van het vertrek, en let op dat het een warme kleur betrekt. Wat nog meer? Voor een kinderkamer is een tapijt natuurlijk ook ideaal. Lekker zacht, en vaak een warme uitstraling. Een andere optie is een mooi kleedje op de vloer te leggen. Je kunt hier ook iets speels van maken, zodat de kleine er nog gebruik van kan maken ook. 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *