Alles over de portaalkraan en zijn verschillende soorten

Een portaalkraan is een soort bovenloopkraan. Hij wordt ondersteund door een hoge constructie op poten. Deze constructie kan zelf bewegen via wielen of via een rails. Doordat een portaalkraan volledig losstaat van een gebouw, kan hij gemakkelijk gebruikt te worden. Hij hoeft niet gemonteerd te worden aan bijvoorbeeld het plafond of de muren. De portaalkraan wordt vaak in de buitenlucht gebruikt. Door een portaalkraan te gebruiken, kunnen de materiaalkosten van een project verlaagd worden. De verschillende soorten portaalkranen vind je hieronder.

De volledige portaalkraan

Een volledige portaalkraan zie je het meest in de bouw. De volledige portaalkraan bestaat uit een configuratie met twee poten. Deze poten kunnen zich verplaatsen over een rails die op dezelfde hoogte ligt als de vloer of de grond. De rails lopen in een rechte lijn op een manier die het handigst is voor het type klus. Door gebruik te maken van dit ontwerp kunnen andere hulpmiddelen zoals heftrucks onder de kraan doorrijden zonder al te veel moeite. Het is dus een erg effectief ontwerp wanneer er nog andere toepassingen gebruikt moeten worden bij een klus.

De draagbare portaalkraan

Door gebruik te maken van een draagbare portaalkraan, ben je iets mobieler bij het project. De constructie van de draagbare portaalkraan bevat twee wielen waarmee hij verplaatsbaar is. Deze wielen zijn vaak zwenkwielen of rubberen wielen, waardoor er meer grip is. Draagbare portaalkranen zijn kleiner en lichter dan volledige portaalkranen, zodat ze makkelijk verplaatst kunnen worden. Door de wielen kan de gebruiker van de draagbare portaalkraan op veel verschillende plekken komen. Zo kunnen er verschillende materialen en ladingen verwerkt worden. Wanneer de draagbare portaalkraan niet gebruikt wordt, kan deze gemakkelijk opgeborgen worden, zodat hij weinig ruimte inneemt.

De verstelbare portaalkraan

De naam zegt het al, de verstelbare portaalkraan is verstelbaar in hoogte. Vooral bij een klus waarbij je op verschillende hoogtes moet werken, is deze portaalkraan ideaal. De gebruiker van de kraan kan de hoogte van de liggers van de kraan veranderen. Hierdoor is het gemakkelijker om de portaalkraan in en uit een gebouw te transporteren of de kraan te verplaatsen door een gebouw heen.

portaalkraan

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *