City Bikes: Koop jij je fiets online of toch liever in de fysieke fietsenwinkel?

Lang geleden was er een tijd waarin we deze vraag niet hoefden te stellen. Simpelweg omdat je geen keus had. Als internet al bestond, dan stond online shoppen nog in de kinderschoenen. Als je al iets online kon kopen, dan waren het voornamelijk kleding en sportartikelen. Hoe anders is dat vandaag de dag? Tegenwoordig zijn er maar weinig dingen die je niet online kunt kopen. Online een fiets kopen is anno nu dan ook de normaalste zaak van de wereld. Maar geldt dit ook voor jou?

Voordelen van fiets kopen via internet

Of je nu op zoek bent naar city-bikes, oma-fietsen of kinderfietsen, je vindt in de verschillende gespecialiseerde webstores. En hier hebben we direct het eerste voordeel te pakken. De keus die je online hebt is immers enorm. Niet alleen in de soort fiets, maar binnen de soortfiets ook een ruime keus in verschillende uitvoeringen, kleur en wat al niet meer zij. Een fysieke fietsenwinkel kan hier eenvoudigweg niet tegenop. Alleen vanuit het oogpunt van beschikbare ruimte is het voor deze fietsenwinkels onmogelijk om op basis van assortimentsgrootte de strijd aan te gaan met de online concurrent.
Een tweede voordeel is natuurlijk het gemak. Want wat is er nu makkelijker dan vanuit je luie stoel, op een moment dat het jou het beste past, een nieuwe fiets uitzoeken? Je kunt je op je gemak verdiepen in de verschillende soorten fietsen en je hoeft niet direct te beslissen. Ook kun je door middel van het lezen van reviews meer informatie inwinnen over de fiets die jouw belangstelling heeft weten te trekken. De kans is groot dat je dan zo af en toe ook klachten tegenkomt. Staar je hier niet blind op. Het aantal negatieve reacties/ervaringen is over het algemeen stukken lager dan de positieve reacties/ervaringen.
Derde belangrijke voordeel van je fiets kopen in een webstore is de prijs. Omdat een online aanbieder van fietsen minder kosten heeft ten opzichte van de reguliere fietsenwinkel in een stad of dorp kan deze zijn handelswaar goedkoper aanbieden. Staar je echter ook hier niet blind op, want een scherpe aanbieding van die fietsenshop uit jouw stad of dorp kan natuurlijk ook heel interessant zijn voor je.

 

city-bikes ervaringen en review

 

Voordelen van fiets kopen bij de fysieke fietsenwinkel

Het grote voordeel van het kopen van jouw nieuwe fiets bij de fietsenshop uit jouw stad of dorp, is dat je de fiets daadwerkelijk kunt zien en aanraken. En heb je het stalen ros dat voor jou gemaakt lijkt gevonden? Dan kun je er een proefritje op maken om te kijken of het inderdaad die fiets is die voor jou gemaakt is.
Het tweede voordeel is dat je bij twijfel je kunt laten adviseren door een verkoper. Dit zijn vakspecialisten en kunnen je dan ook als geen ander de plus- en minpunten van de fiets in kwestie vertellen. Misschien heb je last van fysieke klachten, bijvoorbeeld een zwakke rug, en dan is het prettig als een verkoper je kan adviseren welke fiets of welke soort fiets je dan het beste kunt kopen.
Een derde voordeel dat we graag onder de aandacht brengen is dat wanneer je bij een fietsenzaak een fiets koopt, deze geheel gemonteerd geleverd wordt en hierbij volledig op jou is afgesteld. Wanneer je online een fiets bestelt, dan wordt deze lang niet altijd geheel gemonteerd afgeleverd. Ook zal je zelf stuurhoogte, hoogte van het zadel en dergelijke moeten regelen. Dit lijkt heel makkelijk, maar is niet iedereen gegeven.

Combi fietsenshops

Online en fysieke verkopen zijn steeds vaker met elkaar verweven. In het geval van fietsenverkoop gaat deze vlieger ook zeker op. Veel fysieke fietsenwinkels hebben daarnaast een online shop en veel online fietsenwinkels hebben vaak een (beperkt) aantal fysieke fietsenwinkels. City-Bikes.nl is een goed voorbeeld van deze laatste variant. Deze combi is niet alleen voor de verkopende partij interessant, maar ook voor jou als consument.

Reviews en ervaringen van anderen

Gaan we weer even terug naar de tijd dat je jouw nieuwe fiets nog niet online kon kopen. Je kon online dan ook nog niet (of nauwelijks) lezen hoe anderen deze fietsenzaak hadden ervaren. Mond-op-mond-reclame was vrijwel de enige reclame die er destijds was. Hoewel deze vorm van reclame zeker nog zeer belangrijk is, hechten we daarnaast steeds meer waarde aan reviews van anderen. Deze ervaringen van anderen met bijvoorbeeld een bepaalde fiets of online store kunnen je helpen bij het maken van jouw keuze voor een bepaalde fiets of voor een bepaalde webstore. Tegenwoordig kun je dit soort ondervindingen van anderen ook over fysieke winkels vinden. Klachten, al kort genoemd, spelen hierin ook zeker een rol. Welke waarde je aan een klacht moet toekennen is moeilijk aan te geven. Deze is immers altijd gekleurd en het is en blijft wel een verhaal waarbij de kant van de verkopende partij niet aan bod komt.

Kies wat bij jou past

Misschien heb je soms wel eens het gevoel dat je min of meer gedwongen wordt om dingen online aan te schaffen. En misschien heb je hier ook wel een punt. Maar dit geldt niet voor het aanschaffen van een nieuwe fiets. Jij bent degene die bepaalt via welk kanaal je jouw nieuwe bike koopt. City Bikes ervaringen, eigen ervaringen, mond-op-mond-reclame van anderen……laat het allemaal meewegen in je keuze. Het allerbelangrijkste is dat jij straks met een goed gevoel die nieuwe fiets hebt gekocht. Je mag zeker de mening van anderen over een bepaalde fiets of (online) fietsenwinkel mee laten wegen in jouw beslissing, maar weet wel dat het uiteindelijk om jouw mening en jouw fiets gaat.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *