De juiste motorkleding kopen

De juiste motorkleding kopen

Motorrijden is een hobby van velen. Het geeft een gevoel van vrijheid. We weten allemaal dat goede bescherming in de vorm van motorkleding en helmen hierbij wel belangrijk is. Behalve veiligheid, vinden de meeste motorrijders comfort en design ook belangrijk. Een comfortabel motorpak zorgt ervoor dat u beschermd bent, maar niet belemmerd wordt wat betreft bewegingsvrijheid. Toch kan het soms best lastig zijn om goed passende motorkleding te kopen. In dit artikel vindt u daarom enkele tips voor het kopen van motorkleding.

motorpak

Materiaal en merkkeuze

Allereerst is het belangrijk om van te voren te bedenken wat voor materiaal uw voorkeur heeft. Leer, textiel of misschien een speciale motorjeans. Rijdt u voornamelijk in de zomer dan kunt u overwegen om zomerkleding te kopen. Maken de weersomstandigheden voor u niks uit en rijdt u ook graag in de regen? Dan is regenkleding een uitkomst. Behalve een voorkeur voor materiaal, heeft u wellicht ook voorkeur voor een bepaald merk. Dainese motorkleding, Evolution motorkleding of Rev’it motorkleding bijvoorbeeld. Wanneer u dit weet, kunt u gericht gaan zoeken, wat handig kan zijn wanneer u kunt kiezen uit een groot aanbod.

Tips bij het passen

Wanneer u kleding naar uw wens heeft gevonden, kunt u gaan passen. Materiaal bepaalt voor een groot deel het comfort, maar ook passende kleding is een belangrijke pijler. Tijdens het passen kunt u op een aantal factoren letten. Wanneer het pak bijvoorbeeld knelt wanneer u uw arm- en beenspieren aanspant, zal dit niet bijdragen aan het comfort. Ook het aansluiten van de mouwen op de handschoenen is belangrijk. U kunt ook testen of u gemakkelijk over uw schouder kunt kijken en uw vizier kunt openen.

Bovenstaande tips kunnen u op weg helpen bij het kopen van de juiste motorkleding. Komt u er niet helemaal uit? U kunt zich vaak laten adviseren in een winkel!

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *