Dit zijn onze tips om beter te worden in piano spelen

Veel mensen lijkt het ontzettend leuk om piano te kunnen spelen. Het is een populair instrument. Piano wordt vaak gekozen, vanwege de eenvoud en het mooie geluid. Piano spelen wordt nog leuker als jij er ook mooie klanken uit krijgt. Met deze tips word jij nog beter in piano spelen.

Koop een goede piano

Om te leren spelen, is een piano natuurlijk noodzakelijk. Er zijn meerdere mogelijkheden. Akoestische piano’s, vleugels of digitale piano’s. De piano moet aanslaggevoelig zijn. Dit houdt in dat een toon luider klinkt als een toets harder aangeslagen wordt. Ook is het belangrijk dat de piano een sustainpedaal heeft.

Goede conditie

Het is belangrijk dat je goed voor je piano zorgt. Deze moet in topconditie zijn. Een valse piano klinkt niet mooi, ook al doe jij enorm je best met spelen. Een akoestische piano moet op tijd gestemd worden. Laat je piano tijdens het stemmen ook technisch nakijken. Dan kan verder onderhoud en/of een reparatie gelijk gedaan worden.

Juiste houding

Met een verkeerde houding word je enorm belemmerd in je bewegingen. Je kunt er rug- en nekklachten van krijgen. Dit bevordert je pianospel niet. Let goed op je houding tijdens het spelen. Om in de avond te spelen, kun je een pianolamp kopen. Dit is wel zo prettig voor je ogen.

Gevoel voor muziek

Beluister zoveel mogelijk soorten muziek. Bij muziek maken, komt ook gevoel kijken. Door veel te luisteren, leer je hoe muziek in elkaar zit. Je muzikaal gehoor wordt getraind.

Veel oefenen

Als je goed wilt leren spelen dan is het belangrijk om ook zeer regelmatig te oefenen. Vind daar een goede balans in. Te vaak is niet nodig, maar het moet ook zeker niet te weinig zijn.

Ook het juiste tempo leren aanhouden is een belangrijk onderdeel van de oefening. Als een muziekstuk lastiger is dan is zelf meetellen bijna niet te doen. Dan is het handig om een metronoom te kopen voor het meetellen.

Pianolessen

Pianolessen gaan ervoor zorgen dat je echt goed leert spelen. Deze zijn tegenwoordig ook gemakkelijk online te volgen. Als het jou goed uitkomt.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *