Een dagje uit in Amsterdam

Amsterdam is een unieke en bruisende stad waar veel te doen is. Een dagje uit in de hoofdstad is daardoor ook een dynamische ervaring. Ben jij van plan om binnenkort een dagje naar Amsterdam te plannen en ben je nog op zoek naar handige tips? Zoek dan niet verder, je leest het allemaal in dit artikel!

Musea in Amsterdam

In Amsterdam kun je een tal aan musea bezoeken. In totaal zijn er 85 musea en het aantal galleries nog veel meer! Wanneer je dol bent op cultuur snuiven, kun je dus gerust nog een aantal dagen in Amsterdam verblijven. De populairste musea in Amsterdam zijn:

  • Het Rijksmuseum
  • Het Stedelijk Museum
  • Het Vincent Van Gogh Museum
  • Het Anne Frank Huis
  • Het Amsterdams Historisch Museum

Het is raadzaam om van tevoren bedenken welke musea je graag wilt bezoeken. Het is namelijk mogelijk om online een kaartje aan te schaffen, waardoor je op de dag zelf niet in een lange rij hoeft te wachten.

Eten in Amsterdam

Als je denkt dat je Amsterdam veel musea heeft, zul je schrikken van het aantal restaurants. Amsterdam telt namelijk in totaal ruim 3.800 horecabedrijven, waaronder circa 1.300 restaurants, 700 fastfoodzaken, 900 cafés en meer dan 200 coffeeshops. Dit betekent dat Amsterdam de meeste restaurants heeft per inwoner.

Het zou je niet verrassen, maar de beste restaurants vind je net buiten het stadscentrum. Deze liggen gelukkig niet ver weg. Met het openbaar vervoer kun je meestal tussen de 10 en 20 minuten op je bestemming zijn. 

De keukens waar je uit kunt kiezen zijn zeer divers. Amsterdam is namelijk een van de meest multiculturele steden ter wereld! Hierdoor is er altijd wel een restaurant dat in jouw smaak zal vallen, maar het zal de keuzestress niet verminderen. Maak de keuze makkelijker door op een online platform de restaurants te filteren op basis van kwaliteit, keuken of afstand.

Parkeren in Amsterdam

In Amsterdam kun je ontzettend veel dingen doen, maar de stad is absoluut niet gemaakt voor auto’s. Doordat de stad zo oud is, zijn vele straten vrij smal waardoor je langzaam van het ene punt naar het andere punt komt. Daarbij is het parkeren in de straat het duurst van heel Europa.

Om van A naar B te komen, is het verstandig om de auto om te parkeren op een van de goedkopere parkeerplaatsen en de rest van de dag met het openbaar vervoer te gaan. Je kunt voordelig parkeren bij het Westerpark. Het Westerpark is een stadsdeel, dat net buiten het centrum valt. Om hier voordelig te kunnen parkeren, is het verstandig om van tevoren te reserveren. Op deze manier ben je van een parkeerplek gegarandeerd en kun je vaak profiteren van online kortingen.

Heb jij een drukke dag voor de boeg, vol gepland met activiteiten? Dan ben jij waarschijnlijk goedkoper uit als je voor het openbaar vervoer een dagkaart koopt. Losse ritten kunnen snel in de prijzen lopen, wat uiteraard overbodig is. Via de GVB kun je een dagkaart aanschaffen voor het openbaar vervoer.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *