Eisen Voetbaldoelen

Voetbal wordt gespeeld door twee teams van elf man plus wissels, deze teams moeten proberen te scoren in het voetbaldoel van de tegenstander. Wanneer dit gebeurd heeft het team één punt. Maar waar moet een voetbal doel nou aan voldoen?


Voetbal doelen zijn vaak gemaakt van aluminium, staal of hout. Aluminium voetbaldoelen zie je tegenwoordig het vaakst omdat dit een stevig materiaal is wat niet al te duur is. Deze soort voetbal doelen kom je overal tegen. Bij basisscholen, middelbare scholen, sommige MBO scholen, maar ook in het stadion van de Eredivisie club bij u in de buurt. Aluminium doelen hebben zich in de jaren bewezen.

goal-374493_640 (1)


Bij het voetbal zijn er ook eisen waar het doel aan moet voldoen, deze eisen zijn dat het doel 7.32M breed moet zijn en 2.44M hoog. Voor de veiligheid in het veld moet het voetbaldoel goed verankerd in de grond staan, dit zodat het niet op een speler kan vallen en een blessure kan veroorzaken. De palen van het doel mogen niet dikker zijn dan de lijn waar ze op staan, deze lijn is 12 centimeter dik.


Elk professionele en veel amateur clubs in nederland houden deze eisen aan, Meer van deze eisen of reglementen van het voetbal staat op de website van de KNVB.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *