Is tuinieren je hobby? Maak het nog leuker met deze tips!

Voor veel tuinliefhebbers is dit jaar echt geweldig. In april en mei is er zeer veel regen gevallen waarna we nu genieten van geweldig veel zonnestralen. Door de vele regen is het grondwaterpeil hersteld en kunnen planten en mooie bloemen geweldig groeien. Doordat alles zo makkelijk en goed bloeit krijgen we weer zin om de tuin in te gaan. Met onderstaande tips kun je nog meer gaan genieten van je werk in de tuin

Veel gras om te maaien? Koop een zitmaaier

Grasmaaien vinden bijna alle tuinliefhebbers het minst leuke klusje. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Helaas zien we veel van de onderstaande dingen gebeuren waardoor grasmaaier echt een ramp wordt:

  • De grasmaaier op benzine wordt niet goed onderhouden waardoor deze nooit start;
  • Mensen kopen een elektrische grasmaaier en hebben altijd ruzie met het lange snoer;
  • Er wordt gewerkt met een zeer ouderwetse grasmaaier die je nog op eigen kracht moet duwen;
  • Een groot grasveld wordt gemaaid met een grasmaaier die hier niet geschikt voor is (telkens de bak legen).

Wanneer je een klein grasveldje hebt raad ik je aan om een goede grasmaaier te kopen die loopt op benzine. Is je grasmat meer dan tien vierkante meter? Dan raad ik je aan om een John Deere zitmaaier aan te schaffen. Met een zitmaaier wordt het grasmaaien ineens een stuk relaxter in veel minder intensief. Je rijd lekker met je zitmaaier over het grasveld heen en je hoeft je niet in te spannen. De zon waar je normaal een hekel aan hebt is nu je vriend, omdat je lekker met de zon in je gezicht met je zitmaaier over het grasveld heenrijdt.

Veel snoeiwerk? Schaf een elektrische snoeischaar aan

Lekker snoeien zodat de tuin weer mooi kan bloeien. Je kent het wel: in het voorjaar moet de halve tuin weer worden gesnoeid. Veel trotse tuineigenaren zien het nut van snoeien zeker in, maar klagen altijd over de lamme hand die ze ervan krijgen. Hiervoor is een geweldige oplossing: de elektrische snoeischaar. Een elektrische snoeischaar neemt het zetten van kracht via je hand van je over en het enige wat je nog hoeft te doen is op een knopje te drukken (en zorgen dat je vinger er niet tussen zit) ideaal als je op een dag veel wilt gaan snoeien.

Nog meer handige tuintips

Wil je nog meer handige tuintips lezen? Dan raad ik je aan om eens te kijken op het tuinblog typischtuin.nl. Ik heb hier al vele handige tuintips kunnen lezen waardoor mijn eigen tuin dit jaar nog mooier in bloei staat.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *