Knutselen met paracord is ontzettend populair

Nederland kent vele honderdduizenden creatieve hobbyisten. Dit kan gaan van mensen die het leuk vinden om te breien tot weven tot mensen die ansichtkaarten maken of macrameeën. Een van de hobby’s die er de laatste jaren is bijgekomen en ontzettend populair geworden is, is klussen met paracord. Paracord is een materiaal bestaande uit een verweving van verschillende nylon draden dat oorspronkelijk gebruikt werd voor de productie van parachutes, maar inmiddels is uitgegroeid tot een ontzettend populair soort materiaal om tal van producten te maken.

Dit kan gaan van survival bandjes tot verschillende dieren accessoires als een hondenriem of zelfs een paardenhalster. Paracord touw heeft tal van eigenschappen wat dit materiaal erg aantrekkelijk maakt voor de verweking van al dit soort producten en is bovendien niet erg duur in aanschaf en makkelijk om te krijgen.

Paracord is een zeer aantrekkelijk materiaal voor tal van producten

Paracord bestaat uit meerdere zeer lichte en dunne nylon draden die nauw zijn verweven met elkaar wat zorgt voor een glad oppervlak aan de buitenkant. Het koord is ontzettend sterk en vrijwel niet kapot te krijgen. Het draad is eventueel uit elkaar te rafelen en tot lange lijnen te maken, wat het zeer geschikt maakt in geval van nood wanneer je aan het survivallen bent. Een simpel armbandje kan uitgerafeld worden tot nylon lijnen die gebruikt kunnen worden tot een waslijn, of draad om bepakking of een tent mee te repareren indien nodig.

Ook voor dierenaccesoires als een hondenriem is paracod heel geschikt omdat het goed bestand is tegen verschillende weertypen. Het koord is beschikbaar in uiteinlopende kleuren en diktes waarmee je jouw eigen unieke uiteenlopende kan maken. Er zijn zelfs paracord te krijgen in zogenaamde glow in the dark kleuren die perfect zijn om bijvoorbeeld een hondenriem van te maken, zodat je jouw geliefde viervoeter in de schemering of het donker nooit uit het oog verliest.

Tip: paracord naald

Internet staat boordevol tips en inspiratie over knutselen met paracord

De populariteit van het klussen met paracord is toegenomen vanwege verschillende redenen. Een van deze redenen, is dat er via het internet steeds meer gedeeld wordt tussen verschillende hobbyisten. Er zijn online tal van forums te vinden met video’s en tips en trucs hoe je paracord kan omtoveren tot verschillende producten als sieraden, dierenaccesoires, onderzetters of sleutelhangers.

Er zijn taal van aanverwante producten die gebruikt kunnen worden in combinatie met paracod, zoals specifieke metaalonderdelen en sluitingen om het koord aan elkaar vast te maken voor sieraden en accessoires. Je vindt tegenwoordig diverse webshops waar je terecht kan voor al je verschillende soorten paracord in diverse diktes en lengtes en in bijna alle kleuren van de regenboog. Knutselen met paracord is dan ook toegankelijker dan ooit tevoren.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *