Waar komt taal vandaan?

In elk land spreekt men wel een andere taal, de meeste Nederlanders kunnen Belgisch, Duits, Engels en af en toe het Frans ook wel verstaan. Wil je een tekst vertaalt hebben, naam dan contact op met een vertaalbureau die Engelse tekst vertaalt. Zo een vertaalbureau Engels is hier in gespecialiseerd en kan voor u tekst na en van Engels vertalen.

De Nederlandse taal en omringende landen is oorspronkelijk afgeleid van dezelfde taalfamilie, namelijk de Germaanse taal. Talen uit de Scandinavische landen behoren ook tot deze familie. Waarschijnlijk was vroeger Nederlands, Deens, en Zweeds allemaal een grote taal.

Verdere aanverwanten qua taal hebben wij ook, zoe moet je denken aan het Spaans en Roemeens, zogenaamde Romaanse talen. Deze taal stampt af van de porto-Romanen.

Eigenlijk kan je dus alle talen van de wereld voorstellen als een soort stamboom, met allerlei vertakkingen er aan. Hoe verder in het verleden hoe dichterbij je bij de stam zit. En dus hoe meer overeenkomsten een taal heeft. Zit je meer in de tegenwoordige tijd dan staan de takken verder van elkaar af en heeft de taal veel minder overlap met elkaar.

Volgens wetenschappers is onze “oer” taal ontstaan in Afrika, daar zouden we een gemeenschappelijke taal hebben. Die spraken we al tienduizenden jaren in de steppes van Afrika.

 

taal vertaling

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *