De leukste strandsporten voor de zomer van 2017

Wanneer de eerste zonnestralen weer doorbreken gaan wij Nederlanders massaal naar het strand om daar te genieten van de zon en de zee. Voor de sportievelingen die het niet lukt om urenlang stil te liggen op een handdoek, schetsen wij in dit artikel een overzicht van de allerleukste sporten die je op het strand kunt beoefenen. Naast dat de welbekende sporten beach tennis, zwemmen, frisbeeën en vliegeren anno 2017 nog steeds behoorlijk in trek zijn onder de Nederlandse strandbezoekers, zijn er ook nog een aantal populaire strandsporten waar je mogelijk nog niet zo bekend mee bent. Deze lichten wij hieronder kort even toe.

 

Brandingsurfen

De enige twee dingen die je nodig hebt om te brandingsurfen zijn een surfboard en golven. Om te brandingsurfen hoef je niet speciaal naar Hawaï af te reizen, maar kun je prima doen – de naam zegt het al – in de Nederlandse branding. Deze strandsport vraagt veel van je gehele lichaam en je conditie, omdat je steeds weer opnieuw uit het water op je surfboard moet klimmen. Je traint met deze sport niet alleen heel goed je spieren, maar je oefent ook nog eens om je evenwicht te behouden door zo lang mogelijk te proberen om op de plank te blijven staan. Een populaire locatie in Nederland om te brandingsurfen is het strand van Scheveningen, waar ook veel surflessen worden gegeven en leuke evenementen plaatsvinden. Een surfboard die wij aan beginners kunnen aanbevelen is de Aquaparx SUP 335, die met zijn drie vinnen zorgt voor extra stabiliteit en een prettig anti-slip EVA loopvlak heeft waardoor je minder snel uitglijdt. Klik hier om dit surfboard voordelig te bestellen.

“Vergelijken

 

Skimboarden

Wanneer de golven niet hoog genoeg zijn om te kunnen brandingsurfen, is skimboarden een mooi alternatief. Hierbij gebruik je niet een ‘gewoon’ surfboard, maar een zogenaamd skimboard: een platte, ovale schijf die aan je lichaamslengte is gebonden. Dat houdt dus in dat als je 1.90 meter lang bent je een grotere skimboard moet gebruiken dan wanneer je een lichaamslengte hebt van 1.70 meter. Bij het skimboarden ren je met het skimboard in de hand het water in, waarbij je vervolgens met een klein zetje het skimboard laat vallen. Gelijk daarna spring je op het board, waarbij het er vooral om gaat of het je lukt om er zo lang mogelijk op te blijven staan. Een goede oefening voor je beenspieren! Om een skimboard te vinden dat goed bij je past qua lengte en prijs, kun je het beste een kijkje nemen op verschillende vergelijkingssites. Zo kun je bijvoorbeeld op Sportruiming.nl allerlei skimboards vergelijken.

 

Kitesurfen

Tenslotte is kitesurfen een van de meest populaire strandsporten van dit moment, vooral vanwege het dynamische en spectaculaire karakter dat het heeft. Om te kunnen kitesurfen dien je te beschikken over een surfboard en een reuzenvlieger. Tijdens het kitesurfen zeil je namelijk op de surfplank, waarbij je aan de vlieger over het water hangt. Je gehele lichaam wordt bij deze sport getraind, waarbij je romp als het ware de verbinding vormt tussen de surfplank en de vlieger.

“Vergelijk

 

Denk aan je veiligheid

Een laatste tip die wij je graag willen meegeven: denk goed aan je eigen veiligheid tijdens het beoefenen van deze strandsporten. Uiteraard hebben de verschillende sporten en accessoires zo hun eigen veiligheidsregels waar je op moet letten, maar over het algemeen is het belangrijk om bij strandsporten goed te drinken en je van tevoren goed in te smeren met zonnebrandolie. Tijdens het sporten op het strand verlies je namelijk veel zweet en brand de zon dubbel zo hard op je huid wanneer die nat is geworden van zweet en water.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *