Loslaten van een gebroken hart

Een gebroken hart verwerken begin met loslaten. Een gebroken hart en liefdesverdriet belemmeren je alleen maar. Maar het is moeilijk om los te laten. Misschien weet je ook niet hoe je moet loslaten. Veel mensen blijven soms al jarenlang met hun liefdesverdriet rondlopen omdat het nu eenmaal niet eenvoudig is. Met deze tips kun je hopelijk wat meer stappen ondernemen om toch los te laten.

1. Word je bewust van het feit dat je misschien nog niet wilt loslaten
Is er nog iets wat je tegenhoudt? Is er misschien een deel van je dat nog wil vasthouden aan de pijn? Wil je misschien nog niet
loslaten
omdat je bang bent dat als je de pijn los laat, je je kans opgeeft om het weer goed te maken met je ex? Misschien ben je bang dat net wanneer heb losgelaten, je ik zeer bij je op de stoep staat en zegt dat hij of zij je terug wilt. En dan heb je net losgelaten en is het niet meer mogelijk. Onbewust ben je daar misschien bang voor en wil je daarom vasthouden aan de pijn omdat het je nog de zekerheid geeft dat er misschien iets aan opbloeien tussen jullie.

2. Visualiseer de intentie
Als je eenmaal hebt ontdekt dat er misschien nog iets is wat je vasthoudt, en wat je tegenhoudt om je liefdesverdriet los te laten,dan weet je misschien alsnog niet wat je nu moet doen. Visualiseer daarom dat je het al wilt. Je hoeft het nog niet daadwerkelijk te willen. Zie jezelf gewoon in de toekomst en dat je het wilt. Voel hoe dat zou voelen. Maak een bewuste beslissing om daar naartoe te werken.

3. Verwacht niet teveel van jezelf
liefdesverdriet verwerken is een lang en moeilijk proces. Verwacht dus niet teveel van jezelf. Neem het jezelf niet kwalijk als het langer duurt dan anderen of dat je zelf had verwacht. Soms zal het beter gaan, en soms ook slechter. Dat is normaal. Neem het jezelf niet kwalijk en gun het jezelf. Gun jezelf de tijd.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *