Motorheftafel

U kent het wel, de winter is voorbij en het voorjaar komt er weer aan. Geen zout meer op de wegen een aangename temperatuur, langer licht. Het ideaale recept om weer lekker op de motor te rijden.

Nu is het verstandig om aan het het begin van het seizoen je motor volledig te controleren. Denk hierbij aan de remerij, zijn de remblokjes versleten, zijn de remschijven nog dik genoeg? Ook is het aan te raden om preventief de remvloeistof te vervangen. Dit omdat er nog wel remvloeistof een vochtaantrekkunde werking heeft. Vocht/vloeistof heeft het grote nadeel dat als het warm wordt het verdampt. Dit wil je absoluut niet hebben in je remleidingen, want dan krijg je namelijk een erg “sponzige” rem reactie.

Om deze handelingen te vergemakkelijken is een motorhefttafel een zeer gemakkelijk stuk gereedschap. Je moet dit zijn als een soort tafel met uitschuifbare poten. Deze poten hebben een soort knikwerking waardoor je het tafelblad erg gemakkelijk omhoog kan brengen. Je hebt hydraulische motorheftafels (deze werken op olie) en handmatige tafels. Het voordeel van een hydraulische motorheftafel is dat deze veel minder moeite kosten om de motor omhoog te brengen. Het nadeel hiervan is dat ze ten opzichte van een handmatige tafel een hogere prijs hebben.

 

ML37KH-4[1]

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *