Motorrijden als hobby, dit heb je nodig!

Motorrijden is een geweldige hobby waarbij je het ultieme gevoel van snelheid én vrijheid ervaart. Tegelijkertijd kom je onderweg ook de leukste terrasjes, mooiste landschappen en gezelligste mede-motorrijders tegen. Motorrijden is wel een dure hobby, naast een motorrijbewijs en motor, heb je ook de nodige motorkleding nodig om veilig op de motor te stappen.

Motorlaarzen

Motorlaarzen zijn noodzakelijk om je voeten en onderbenen optimaal te beschermen. Motorrijden met sneakers kan, maar is zeker niet verstandig. Sneakers bieden namelijk geen bescherming tijdens het rijden. Goede motorlaarzen kopen is dan ook verstandig als je begint met motorrijden. Zo worden je voeten optimaal beschermd. Let er trouwens op dat de laarzen minstens 10 centimeter boven de enkels uitsteken.

Motorhelm

Een goede motorhelm die optimale bescherming biedt is hét belangrijkste onderdeel van je motoroutfit. Een helm moet beschikken over alle keurmerken en verschillende testen doorstaan om verkocht te worden. Naast dat de helm beschikt over deze keurmerken is het van belang dat de pasvorm goed is. De pasvorm van een motorhelm is goed als de helm nergens knelt en wanneer je hoofdhuid meebeweegt als je de helm beweegt.

Motorhandschoenen

Ook handschoenen zijn voor motorrijders een absolute must en mogen dus niet ontbreken aan je motoroutfit. Motorhandschoenen beschermen je handen, vaak zijn de stoffen vele malen dikker dan je huid, waardoor ze optimaal beschermen.

Motorpak

Een comfortabel motorpak dat aansluit rond je lichaam is belangrijk. Het pak moet namelijk als soort van tweede huid functioneren voor optimale bescherming. Een lederen motorpak biedt de meeste bescherming, het nadeel hiervan is dat deze niet waterdicht is en je dus nog een regenpak extra moet aanschaffen. Tegenwoordig zijn de motorpakken van kunststof wind- en waterdicht en hebben deze ook nog eens een comfortabele zitting. Het enige nadeel is dat ze minder bescherming bieden dan een lederen pak.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *