Plinten plaatsen

Een huis moet er netjes uitzien, met mooie afgewerkte randen. Meubels die mooi recht staan en het moet mooi schoon zijn.

De plinten in uw huis helpen hier aan mee, als u goed afgewerkte plinten heeft ziet het er netjes uit en kan er geen vuil achter komen waardoor het schoner en hygienischer is. Dit kan met de oude vertrouwde houten plinten of met de nieuwere mdf plinten.

Plaatsen van plinten is daarentegen veel werk en veel mensen weten niet precies hoe dit moet, waardoor het niet altijd goed gaat.

plint_luxeplint_l_4

Als u zelf plinten wilt maken of u koopt plinten die nog niet zijn afgewerkt dan moet u ze verven en lakken, dit zorgt ervoor dat ze niet beschadigen bij of na het aanbrengen.

Het meetwerk spreekt voor zich, als u een muur van 3 meter heeft dan is het niet handig een plint van 2 meter of één van 5 meter aan te brengen. Meet dus uw plinten zorgvuldig op de millimeter.

Voor het aanbrengen kunt u kiezen uit schroeven of lijm, dit heeft beiden zijn voordelen. De voordelen van schroeven is dat het niet zo maar los kan schieten en bij lijm zie je geen schroeven of gaten in de plint zelf zitten. Als dit klaar is kunt u het afwerken met bijvoorbeeld kit en kunt u bezig gaan met het aflakken van de plint.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *