Poortopeners en Slagbomen

Er zijn verschillende soorten slagbomen en poortopneners, welke men kiest is afhankelijk van het doel waar het voor gebruikt gaat worden.

Een draaipoort is een poort die naar binnen of naar buiten draait. Deze poort is zeer geschikt als doorgang voor auto’s, aangezien deze poorten meestal 3 tot 5 meter breed zijn. Draaipoorten kunnen geautomatiseerd worden met drie soorten motoren: lineaire motoren, knikarm motoren en ondergrondse motoren.

Er bestaan twee soorten poortopeners om de poorten te magnetiseren, elektromechanische en elektro hydraulische
De lineaire poortopener wordt aan de achterkant van de motor op de poortpaal gemonteerd en de voorzijde op de poortvleugel. De lineaire motor schuift de poortvleugel in en uit. De motor moet in een lijn op een rechte poortvleugel gemonteerd worden.

Portacon_Slagbomen_1
De knikarm poortopener wordt gemonteerd aan de binnenzijde van de poortpaal, de motor heeft een knikarm deze trekt de poort naar binnen. Knikarmmotoren worden gebruikt wanneer poorten tussen gemetselde kolommen hangen, hierbij kan een lineaire poortopener niet gebruikt worden.

De motorsturing hiervan wordt ingebouwd in 1 van de motoren.
Beide poortopeners zijn eenvoudig en snel te monteren.
De ondergrondse poortopener zit mooi verwerkt in de bestrating. Er is maar 1 scharnierpunt nodig boven de grond, deze kan tot 180 graden draaien.
Een schuifpoort wordt vaak gebruikt als controle of extra beveiliging voor een parkeerterrein.
De poorten schuiven naar de zijkanten, waardoor de ruimte erachter groter is.
Er wordt over de hele lengte van de schuifpoort een tandlat gemonteerd en door middel van een tandwiel, komt daardoor de poort in beweging.
Door een aanslag of een magnetische schakelaar kan de schuifpoortmotor dingen herkennen waardoor deze automatisch stopt.
Een slagboom wordt vooral gebruikt voor bruggen, overgangen of parkeerterreinen. Er zijn zowel handbediende slagbomen als slagbomen die door middel van een aandrijving worden bewogen.
Tegenwoordig worden de meeste slagbomen aangedreven door een elektromotor met snelheidsreductor, zo openen en sluiten deze zich volledig geautomatiseerd.

 

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *