Stedentrip maken hoeft geen dure hobby te zijn

Vrijwel iedereen houdt van vakantie. Heerlijk aan het strand liggen, genieten van een bruisend nachtleven en prachtige plekken over de hele wereld bezoeken. Als je dit te vaak doet kan dat echter een dure hobby worden. Een goedkoper alternatief is het maken van een stedentrip. Vanuit Nederlandse vliegvelden kun je tegenwoordig zeer eenvoudig vliegen naar de mooiste steden door heel Europa. Als je goed zoekt op internet en flexibel bent in data waarop je wil vertrekken, ben je al voor een paar tientjes op en neer naar een mooie Europese stad. Dat is toch een stuk goedkoper dan meerdere keren per jaar op vakantie. Wij lichten twee Europese steden uit die ideaal zijn voor een stedentrip van een paar dagen.

Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en trekt ieder jaar vele toeristen. Dat is echter niet voor niets, het is namelijk een stad met vele bezienswaardigheden en de stad is bovendien goed bereikbaar. Zowel vanaf Eindhoven Airport als Schiphol gaan dagelijks vluchten, waardoor je er elke dag heen kan. In Londen vind je hoogtepunten als de Big Ben, de Tower Bridge en Buckingham Palace. Met de metro verplaats je je heel gemakkelijk door de stad en kun je in twee dagen vrijwel alle hoogtepunten bekijken.

Rome

De Italiaanse hoofdstad is een stad waar je eenvoudig meerdere dagen kunt rondlopen en je ogen kunt uitkijken. Prachtige architectuur wordt afgewisseld met bijzondere bezienswaardigheden uit de oudheid. Zo is er het bij veel mensen bekende Colosseum, de arena die in de eerste eeuw gebouwd is. Daarnaast zijn de Spaanse trappen en de Trevi fontein grote trekpleister, die je zeker gezien moet hebben als je in Rome bent. Vanuit Nederland is Rome goed bereikbaar met het vliegtuig. Binnen ongeveer twee uur vliegen sta je in deze prachtige stad om te genieten van een leuke stedentrip.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *