Tips om je klein vaarbewijs te halen

Je hebt net een boot gekocht en je twijfelt of je een vaarbewijs nodig hebt. Als je dat nodig hebt dan is het van belang dat je er een gaat halen omdat je anders een boete van €550,- en daar heeft niemand zin in. Je hebt niet altijd een vaarbewijs nodig, kijk daarom eerst of jouw boot aan die punten voldoet voordat je onnodige kosten maakt.

Wanneer heb je er een nodig?

In elk land gelden andere regels wat betreft het varen met een vaarbewijs. Maar in Nederland gelden deze regels. Zo mag je niet zonder klein vaarbewijs varen als:

  • Je een schip van 15 tot 25 meter hebt wat niet commercieel wordt gebruikt.
  • Je een jetski, motor- of rubberboot hebt die minder dan 15 meter is en sneller kan dan 20 km/uur.
  • je een sleep- of duwboot hebt die je gebruikt om schepen van 20 meter te vervoeren.

Herken jij je in een van deze punten? Dan is het tijd om je klein vaarbewijs te halen zodat je straks ongestoord kunt varen door de wilde golven.

Goede voorbereiding

Als je zeker wilt slagen dan is het belangrijk om de volgende tips te volgen. Zorg ervoor dat je je goed voorbereidt op het examen. Dat kun je doen door gebruik te maken van actueel studiemateriaal. Je moet de stof grondig bestuderen en vervolgens oefenvragen en examens gaan maken. Tijdens het maken van de oefeningen moet je jezelf gaan aanleren dat je de vragen goed en grondig moet gaan lezen. Daar kun je al heel veel fouten mee besparen. Mocht je het niet zelf willen dan kun je ook eventueel een cursus gaan volgen. Je voelt zelf het beste aan wat jij fijn vindt.

Wat als het niet lukt?

Vaak kunnen mensen niet wachten en kopen meestal gelijk al hun boot waar ze eigenlijk een vaarbewijs voor nodig hebben. Het is niet verstandig om dan toch te gaan varen. Je kan dan eventueel je boot gaan verkopen en dan een kleiner bootje aanschaffen. Zodat je toch nog kunt gaan varen. Mocht je problemen hebben met de verkoop van je boot of het kopen van een nieuwe dan kun je hulp vragen aan Jachtmakelaardij Kappers. Ze geven jou advies over het verkopen en kopen van een nieuwe boot. Zo kun je straks toch nog het water op.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *