Tips voor het verbouwen van de badkamer

De badkamer verbouwen kan best een klus zijn. Je moet natuurlijk eerst bepalen wat je er mee wilt gaan doen. Vervolgens moet je alle materialen in huis halen, en dan moet het allemaal nog daadwerkelijk gebeuren! Om je op weg te helpen geven we in dit artikel de meest handige tips voor het verbouwen van de badkamer.

 

Voorbereiding

De voorbereiding is erg belangrijk als je een badkamer gaat verbouwen. Je moet er immers voor zorgen dat je wel genoeg materialen in huis hebt. Ook moet je zorgen dat je overal goed bij kan als je de badkamer gaat verbouwen. Daarom is het verstandig om van te voren een rolsteiger aan te schaffen zoals een Alumexx kamersteiger. Het mooie van een kamersteiger is dat deze makkelijk in elkaar te zetten is, en deze erg licht maar toch stevig is. Zo heb je toch het veiligheid van een goede steiger, en de steiger is tevens makkelijk te verplaatsen.

 

Badkamer indeling

Er zijn natuurlijk altijd wensen als het aankomt op een badkamer. Je kunt wel een bad, douche en een dubbele wastafel willen in je badkamer, maar heb je daar ook echt de ruimte voor? Vaak zijn er gelukkig meer mogelijkheden dan je denkt, maar je budget laat niet altijd alles toe. Daarom moeten er belangrijke keuzes gemaakt worden. Ga daarom met een badkamerspecialist in gesprek en laat een paar tekeningen en ontwerpen maken. Laat deze nalopen door een loodgieter, elektricien en constructeur als je echt alles helemaal laat verbouwen. Mocht je toch niet zo’n groot budget hebben, probeer je dan zoveel mogelijk te houden aan de huidige indeling.

 

Slopen en verbouwen

De knopen zijn doorgehakt en je bent eindelijk tot een besluit gekomen betreft wat je met de badkamer wilt. Het is tijd om te slopen en weer op te bouwen! Heel belangrijk is dat je voor het slopen het water afsluit. Tijdens het slopen kun je gelijk de leidingen etc. checken. Mochten die dan versleten zijn of dat er iets anders mee aan de hand, dan kun je die gelijk vervangen!

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *