Uit de hand gelopen problemen in de familie? Los het correct op

Problemen in de familie lopen altijd uit op discussies over geld. Dat is het geval bij erfenissen, maar ook bij scheidingen. Bij een kwestie over een erfenis speelt in veel gevallen kwaadheid een grote rol. Een scheiding kent meestal alleen maar emotionele verliezers. Het advies aan partners die gaan scheiden is om dat zoveel mogelijk gezamenlijk te regelen. Een scheiding is nooit prettig, maar door samen het uit elkaar gaan te regelen zal de pijn, vooral in financieel opzicht, voor beiden beter dragelijk zijn. Dat kan het beste door een advocaat in te schakelen.

Welke juridische specialisatie is vereist?

Als er juridische hulp nodig is bij een scheiding kan die het beste worden geleverd door een advocaat personen- en familierecht. Geadviseerd wordt om als scheidend stel één advocaat in de arm te nemen. Die kan vanuit zijn neutrale positie de eisen van de beide partners naast elkaar leggen en de beste oplossing voor beiden zoeken. Zo’n scheiding is vaak binnen een korte termijn rond. Als beide partners elk een advocaat hebben zal er een enorm juridisch gevecht ontstaan. Er is dan sprake van een echte vechtscheiding, die de beide partners erg veel geld kan kosten.

Scheiden als bedrijfseigenaar

Als twee partners samen een bedrijf hebben en gaan scheiden wordt de scheiding helemaal een complex juridisch verhaal. Als beide partners nog wel in staat zijn om samen het bedrijf te runnen is dat verreweg de beste oplossing. Maar als de partners ook zakelijk willen scheiden is dat ingrijpend. Er is dan een advocaat nodig die zowel thuis is in familierecht als in het ondernemersrecht. De advocaat moet het proces begeleiden.

Bedrijven scheiden

Als twee personen zowel privé als zakelijk willen scheiden is er keus uit 2 oplossingen. De eerste is dat één van beide partners wordt uitgekocht. Met het verkregen kapitaal kan hij een bedrijf voor zichzelf starten. Een andere oplossing is dat het bedrijf wordt opgesplitst. Er blijven dan dus 2 bedrijven over, die elk onder leiding van één van beide partners komen te staan. In beide gevallen is het goed om een juridische afspraak te maken om te voorkomen dat de partners elkaar na de scheiding zakelijk dwars gaan zitten.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *