Vliegen met drones: beginnertips

Omdat drones steeds goedkoper worden en daardoor voor steeds meer mensen toegankelijk worden zien we ze steeds vaker. Zo worden de drones ook op vakantie meegenomen om de vakantie op een prachtige manier in beeld te brengen. Omdat steeds meer mensen met drones vliegen hebben we enkele tips samengesteld om beginners op weg te helpen. Je leest ze hieronder:

Leer te vliegen

Voordat je in de moeilijkere begaanbare gebieden gaat vliegen begin dan eerst met oefenen op een open plek. Hier kun je je drone goed leren controleren en kun je met meer zekerheid vliegen in de toekomst.

Vermijd de verblinding van de middag

Als je gebruik maakt van een tablet of een telefoon om met je drone te houdt dan rekening met de schittering van de middagzon.  Deze kan je vermogen om het scherm duidelijk te zien beïnvloeden.

Vlieg je drone in GPS-modus

Wanneer GPS-modus is ingeschakeld, is je drone in staat om te stabiliseren en zweven op zichzelf. Dit zal je toelaten om foto’s of video’s te maken zonder enige trilling of onscherp heden.

Vlieg hoog

Een pro fotograaf verkiest het nemen van verhoogde shots boven close-ups. Door te vliegen naar de hoogste juridische hoogte, krijg je een beter perspectief en mooiere beelden.

Houd de ISO onder de 100

Kleine sensoren presteren niet goed bij hoge ISO snelheden. Houd de camera op de auto-modus voordat je met de ISO gaat spelen. Dit is vooral belangrijk bij wind. Als er veel wind staat neem dan ook altijd meerder foto’s om ervoor te zorgen dat je meer kans hebt op scherpe resultaten.

Investeer in een extra batterij of twee

De meeste drones werken niet langer dan 20 tot 25 minuten tijdens het filmen. Het is dus wel aan te raden in extra batterijen te investeren. Zo kun je veel meer beelden maken.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *