Voordelen van een refurbished laptop

Bent u op zoek naar een krachtige laptop voor een lagere prijs?

Het hebben van een laptop is een must voor de meeste mensen tegenwoordig. Niet alleen voor het onderwijs zijn laptops tegenwoordig onmisbaar geworden. Ook als u veel digitale taken moet verrichten voor uw werk, kan een laptop daarin doorslaggevend zijn. Ook als u wat minder te besteden heeft, kan het zijn dat een laptop hoognodig is in het dagelijks leven. Hoe komt u dan aan een betaalbare oplossing?

Misschien kunt u eens kijken naar een refurbished laptop!

Wat betekent refurbished?

Refurbished laptops zijn laptops die al eerder gebruikt zijn, maar voordat ze doorverkocht worden aan de volgende gebruiker wel uitgebreid zijn getest, gereinigd en waar nodig gerepareerd. Dit gebeurt bijvoorbeeld niet bij tweedehands laptops die verkocht worden via bijvoorbeeld Marktplaats.

Een laptop die u via een tweedehands winkel koopt, is vaak linea recta van de vorige gebruiker naar uw adres gestuurd. Met deze tweedehands laptops weet u nooit waar ze vandaan komen, en hoe lang ze al stof liggen te happen in de kast. Bij dit soort gevallen kan er schade ontstaan aan de laptop onderdelen, bijvoorbeeld doordat er te veel stof op zit. Alleen door een grondige, professionele reiniging kan dit weer gefikst worden. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Een harde schijf die alleen gewist is kan met speciale software nog worden hersteld, waardoor de data van de vorige gebruiker niet veilig is. Ook kan een onvoldoende gewiste harde schijf leiden tot langzamere prestaties van uw laptop.

Bij refurbished laptops zit doorgaand een lange garantieperiode. Daarnaast is de laptop dus uitgebreid gecontroleerd voor hij verkocht werd, en zijn mogelijke mankementen na aankoop vrijwel uitgesloten.

Voordelen van een refurbished laptop

Er zijn een aantal redenen om een refurbished Dell laptop te verkiezen boven een nieuwe of tweedehands laptop.

Doordat de refurbished laptops ingekocht worden voor een veel lagere prijs, is de uiteindelijke verkoopprijs ook een stuk lager dan wanneer je dezelfde laptop nieuw zou kopen.

Ook vergeleken met tweedehands laptops zijn de voordelen van een refurbished laptop doorslaggevend. Een refurbished laptop wordt namelijk gecontroleerd op schade, gerepareerd en dan getest, voor hij de winkel uit gaat. Bij een tweedehands laptop kopen gebeurt dit allemaal niet, en wordt vaak alleen de harde schijf leeggemaakt voordat u de laptop kan overkopen. Dankzij deze controles hoeft u niet meer bang te zijn dat de laptop achteraf niet goed blijkt te werken, wat wel zo fijn is aangezien de laptop wel eerder is gebruikt. Bij tweedehands verkopers is het ook zo dat er geen garantie op de laptop zit. Als de ongecontroleerde en misschien wel defecte laptop het niet meer doet, staat u als koper volledig buitenspel. In tegenstelling tot refurbished laptops, die met garantie geleverd worden! Garantie is een absolute must-have bij het kopen van een complex product als een laptop. Een laptop is zo’n ingewikkeld apparaat, dat er van alles verkeerd kan gaan onder de motorkap. In het zeldzame geval dat de laptop toch ineens niet zo goed blijkt te werken als de tweedehands verkoper u had beloofd, kunt u de verkoper helaas niet meer aan zijn woord houden. Hierdoor kunt u tegen hele hoge kosten aan lopen, mocht u de laptop alsnog willen laten repareren.

Kies bewust, kies duurzaam

Daarnaast zijn refurbished laptops ook erg goed voor het milieu. In plaats van dat u een nieuwe laptop koopt waar een nieuwe batterij en nieuwe onderdelen voor nodig zijn, geeft u eerder gebruikte hardware een nieuw leven. Bepaalde computer onderdelen worden steeds lastiger te verkrijgen. Hierdoor stijgen de prijzen van computers en de onderdelen die ze nodig hebben. Een refurbished laptop kopen zorgt voor een positieve impact op deze prijzen, zodat niet alleen u voordeliger uit bent, maar ook anderen die een nieuwe laptop willen kopen.

Een refurbished laptop is dus voordelig voor uzelf, maar ook voor het milieu!

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *