Wat heb je allemaal nodig als je een aquarium gaat kopen?

Een aquarium is echt een aanwinst in huis. Het is een prachtig decoratiestuk, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar je aan begint. Een aquarium kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Waar moet je allemaal op letten? Wat is belangrijk en wat heb je allemaal nodig? Wij vertellen het je graag.

Het juiste aquarium kiezen

Heb je nog helemaal geen aquarium in huis? Dan moet je een nieuwe kopen. Allereerst moet je je bedenken waar je je aquarium wil zetten en hoe groot deze dus kan/moet zijn. Daarnaast moet je je afvragen hoe hoog je het aquarium wil hebben staan. Komt deze in een zitruimte te staan, dan wil je het aquarium natuurlijk wat lager hebben dan als deze bijvoorbeeld in een hal komt te staan, waar je er voornamelijk staand naar kijkt.

 

Daarnaast moet je nog over een aantal andere zaken nadenken. Hoe groot is je budget en hoeveel tijd heb je voor het onderhoud van het aquarium? Welke vormen vind je mooi? Probeer zoveel mogelijk voor jezelf duidelijk te krijgen voordat je je aquarium gaat kopen.

Welke vissen wil je in het aquarium?

Er zijn veel verschillende soorten vissen. Allereerst is het een groot verschil of je kiest voor een zoetwater of zoutwater aquarium. In een zoetwater aquarium kun je bijvoorbeeld tetra’s en guppen houden, en in een zoutwater aquarium bijvoorbeeld anemoonvissen en doktersvissen. Het is hierbij ook belangrijk goed te weten welke vissen wel en niet bij elkaar kunnen en wat voor omstandigheden ze in het aquarium nodig hebben.

Techniek in het aquarium

Je aquarium moet ook voorzien worden van je juiste techniek. Met alleen een bak ben je er nog niet! Je hebt bijvoorbeeld een filter nodig. Zo kun je kiezen voor een binnenfilter, die in het aquarium hangt, of een buitenfilter die dus buiten het aquarium hangt. Daarnaast moet je niet alleen aan filters denken, maar ook aan de juiste verlichting. Dit heeft ook weer te maken met het soort vissen en planten dat je in je aquarium wil hebben.

Aquariumplanten of koralen kiezen

Daarna kies je welke planten je in je aquarium wil. Dit geldt echter alleen voor een zoetwater aquarium. In een zoutwater aquarium staan namelijk koralen en anemonen. Ook hierbij moet je letten op de hoeveelheid water, de waterwaardes en de voedingsstoffen die nodig zijn.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *