Wat is het verschil tussen PVC en laminaat?

Als je jouw vloer een keer een metamorfose gaat geven, dan is de kans erg groot dat je gaat overwegen om een vloer van PVC en een vloer van laminaat in huis te halen. Beide vloeren staan namelijk bekend om vele aantrekkelijke voordelen. Een goede demping van het geluid, een hoge duurzaamheid en het erg makkelijk leggen, zijn daar misschien wel de meest bekende voordelen van. Maar wat is nu precies het verschil tussen PVC en laminaat? Lees dan verder in deze blog.

PVC is vervaardigd uit polyvinylchloride

Het grootste verschil als het aankomt op deze twee vloeren, is het type materiaal. PVC is vervaardigd uit polyvinylchloride. Dit materiaal is makkelijk te bewerken, soepel en dun.

Laminaat bestaat uit meerdere samengeperste lagen materiaal

Als je gaat voor laminaat, dan kies je voor een vloer die uit meerdere samengeperste lagen materiaal is samengeperst. De vloer is daardoor doorgaans dus dikker. Het laminaat is, net als een vloer van PVC, te verkrijgen in diverse soorten kleuren en materialen.

Ontdek een erg breed assortiment in een winkel op het gebied van vloeren

Beide vloeren hebben zijn eigen voordelen en zijn daardoor een erg geliefde investering onder woningbezitters. Het is daarom altijd een erg goed idee om beide materialen met elkaar te vergelijken. Kies bijvoorbeeld voor een van de beste pvc vloeren Rotterdam en investeer in de hoogst mogelijke kwaliteit. Uiteraard kan een specialist op het gebied van de vloeren je meer vertellen over de designs waar je uit kunt kiezen en wat voor type vloer het beste aansluit op je smaak, je wensen en je eisen.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *