Wat is HTML5?

HTML5 is de opvolger, zoals verwacht, van HTML. Erg veel video’s, online games, animaties en applicaties werden vroeger in Adobe Flash gemaakt. Om deze zichtbaar te maken moest je een plug-in gebruiken in je browser, dat kwam de veiligheid niet altijd ten goede. Ook was het grote nadeel dat Google Flash erg slecht kon indexeren, vandaar dat er nu een nieuwe standaard op de markt is, HTML5. De (meeste) browsers ondersteunen tegenwoordig Flash ook niet meer.

HTLM5 bied veel nieuwe mogelijkheden voor het plaatsen van video’s, audio, HTML5 Banners en verschillende interactieve 3D omgevingen. Tegenwoordig ondersteunen eigenlijk alle browsers HTML5 en is Flash dus ook definitief verleden tijd. Klik hier voor een paar mooie HTML5 banners showcases!

Een duidelijke HTML opmaak is belangrijk voor het vindbaar maken van uw website. Kopjes worden opgemaakt door de tags <h1>, <h2>, etc.. De pagina titel door de <title> tag. Opsommingen door <ul> en <li> tags. En ga zo maar door. Deze tags blijven beschikbaar in HTML5.

HTML5 bevat daarnaast veel nieuwe ‘tags’ waarmee nog specifieker aangeduid kan worden om wat voor type inhoud het gaat. Een voorbeeld is de <article> tag. Hiermee wordt aangegeven dat dat blokje een bericht bevat. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt op een overzichtpagina met nieuwsberichten. Deze nieuwe tags krijgen ook steeds meer waarde voor de zoekmachines.

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *