Wat te doen bij een wespensteek?

Het kan voor komen dat je last hebt van wespen in huis, dan kan je een wespenval plaatsen. Mocht dit geen resultaat hebben dan kan je altijd nog contact opnemen met een wespen verdelger.

Wordt je gestoken door een wesp dan zal dit resulteren tot een pijnlijke dikke plek die rood wordt. Deze verschillen zul je direct na de steek zien. Je zult er het eerste uur het meest last van hebben, waarna de verschijnlijke geleidelijk af zullen nemen.

Als je door meerdere wespen wordt gestoken dan zullen de verschijnselen erger zijn omdat er een grotere hoeveelheid gif in je lichaam zit. Hierdoor kan er een lage bloeddruk ontstaan wat kan resulteren tot heftige hoofdpijn en uiteindelijk een shock. In het eerste geval kan dit ook lijden tot de dood. Bij meerdere steken neem altijd direct contact op met een dokter.

Het kan zijn dat iemand allergisch is voor wespensteken, dan kan een enkele wespensteek al ernstige symptomen opwekken. Bij zo een reactie kunnen de volgende symptomen ontstaan: verhoogde pols, lage bloeddruk, direct intreden van een shock.

Wat je zelf kan doen bij een wespensteek is:

  • De plek te koelen met een coolpack, natte doeken of ijs.
  • Wrijf of krab niet over de plek heen
  • Als de plek echt heel erg zeer doet kan je er pijnstillende crème op smeren.

wesp

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *