Wat zijn de voordelen van een kredietkaart?

Er zijn veel voordelen aan een kredietkaart. Bij sommige bedrijven is het zelfs verplicht dat je met een kredietkaart kunt betalen. Met een kredietkaart kun je ook gemakkelijk betalen in landen met een andere betaalmunt als de euro. Zo zijn er nog een aantal voordelen aan een kredietkaart, lees er hier meer over.

Borg betalen met een kredietkaart

Er zijn bedrijven die alleen borg accepteren door middel van een kredietkaart. Bij veel autoverhuurbedrijven in het buitenland bijvoorbeeld krijg je alleen een auto mee als je een kredietkaart kan opgeven. Dit doen ze omdat ze van jouw kredietkaart altijd geld kunnen afhalen als jij deze hebt opgegeven. Dit is een gemakkelijke manier van borg betalen. Je hoeft van te voren namelijk geen geld te geven of overmaken, wat dat bedrijf vervolgens weer terug moet geven. Er wordt alleen geld van je kredietkaart afgehaald als je bijvoorbeeld schade aan de auto hebt aangebracht. In de meeste gevallen is dit niet het geval.

Automatisch verzekerd met een kredietkaart

Als je aankopen doet met een kredietkaart zijn deze automatisch verzekerd. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een pakket laat komen vanuit het buitenland. Het zou kunnen gebeuren dat deze niet aankomt, omdat hij bijvoorbeeld kwijt raakt onderweg. Dan krijg je gewoon je geld weer terug als je het pakket had bestelt met een kredietkaart.

Ook ben je voor een bepaalde tijd verzekerd dat het product goed blijft functioneren. Als dit niet gebeurt en je geeft dit aan bij de kredietkaartmaatschappij zorgen zij voor een goede oplossing. Voor veel kredietkaarten moet je maandelijks betalen, maar je kunt ook een gratis kredietkaart krijgen. Dit kan goed van pas komen, omdat je dan gratis gebruik kan maken van deze voordelen. Een kredietkaart kun je bij verschillende bedrijven aanvragen. Vaak wordt er aangeraden om een kredietkaart aan te vragen bij de bank waar jij klant bent.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *