Weetjes over het motorrijden

De meeste motorrijders vergeten hoe het was voordat men een motorrijbewijs had. Er verandert namelijk nogal wat en dit kun je niet voorstellen als je nog niet eerder motor gereden hebt. We geven hier een aantal weetjes wat er verandert nadat je jouw motorrijbewijs gehaald hebt.

Kilometers maken voor de fun

Als je een auto hebt ga je niet vaak voor de lol een paar honderd kilometer rijden. Op het moment dat je een motorrijbewijs hebt dan zul je jezelf betrappen dat je steeds vaker kilometers gaat maken zonder enkele bedoeling of bestemming. Het is nu gewoon eenmaal fijn om op een ontspannen manier voldoende kilometers kunnen vreten. Daarbij zul je met de motor ook vaak een andere route pakken dan wanneer je met de auto gaat. Bij een auto zul je namelijk vaak de snelste route pakken, terwijl je bij een motor vaak wat vrijer bent in welke route je zal nemen. Wellicht kom je op plekken waar je nog nooit eerder bent geweest.

Nieuwe mensen leren kennen

Als je eenmaal motor bent gaan rijden, zullen mensen ook anders tegen je aan gaan kijken. De niet-motorrijders hebben soms een vooroordeel, maar daar moet je niet al te veel van aantrekken. Het gaat vooral om de mensen die wel motorrijden. Je hoort er nu inmiddels bij. Dat betekent ook dat compleet onbekende mensen je opeens zullen aanspreken om een praatje te maken als je net afstapt om koffie te gaan drinken.

Je moet op een andere manier rekening houden met de weg dan normaal

Gezien je bij een motor maar twee wielen hebt is het ook minder stabiel dan wanneer je in een auto rijdt. Daarom dien je ook beter rekening te houden met de weg. Waar je bij een auto niet druk hoeft te maken over gladde stukken of slechte stukken wegdek, moet dat bij een motor juist wel. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje. Zorg daarom ook ervoor dat je voldoende bescherming hebt bij het vallen. Denk er bijvoorbeeld aan om een goede systeem helm te kopen om je hoofd zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Daarnaast is het ook belangrijk voldoende aandacht te besteden aan de overige motorkleding zodat je altijd over de juiste bescherming beschikt.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *