Weetjes over sigaren

Het roken van een goede sigaar wordt vaak vergeleken met het roken van een goede whiskey. Hiervoor is namelijk bepaalde kennis maar ook een bepaalde liefde voor sigaren voor nodig. De overeenkomst tussen beide is dat je graag rustig de tijd wilt nemen om ervan te kunnen genieten. Voordat je een goede sigaar gaat roken, ruik er dan ook eens goed aan zodat je de verschillende aroma’s tot je kunt nemen.

Het knippen van een sigaar

Het beste is om een sigaar te kiezen waarvan de kop wordt afgesloten met een kapje. Deze moet dan nog worden opgemaakt voor dat deze gerookt kan worden. Een goed voorbeeld hiervan is de corona sigaar. Om de kop te openen kun je daarvoor bepaalde instrumenten gebruiken. Dit kan met de sigaarschaar, guillotine of sigaarboor. De sigaarschaar is hierbij de gemakkelijkste manier. Het belangrijk om de sigaar rustig te roken en niet al te veel te bijten om de sigaar. Bij het eerste keer roken van een sigaar kan dit nogal wat onwennig overkomen. Vooral wanneer de sigaar wat groter is en je een sigaret gewend bent.

Aansteken van de sigaar

Om een sigaar aan te steken zijn gebruik van lucifers en zippo’s sterk af te raden. Dit komt doordat het een grote invloed heeft op de smaak van de sigaretten. Sommige kenners beweren dat het aansteken met cederhout de enige en juiste manier is om een sigaar aan te steken. De meest gemakkelijke manier is natuurlijk de sigaar gewoon aan te steken met een aansteker. Voor het aansteken kun je deze beter niet in je mond houden. Een sigaar moet namelijk evenredig worden aangestoken en wanneer je deze in je mond hebt wordt dit ook lastig.

Welke sigaar past bij jou?

Er zijn verschillende soorten sigaren, maar welke past nu het beste bij jou? Hiervoor kun je wat informatie inwinnen bij een expert op het gebied van sigaren of je kunt ervoor kiezen om je te verdiepen in een lifestyle blog.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *