Welke uitrusting heb je nodig voor trailrunning?

Ga je beginnen met trailrunning dan zijn er enkele dingen die je hiervoor nodig hebt. Het maakt niet uit waar je gaat lopen, in de bergen, je lokale omgeving of in het bos. Het belangrijkste is dat je uitrusting niet te veel weegt zodat je niet in je prestaties belemmerd wordt.

Doe je aan trailrunning dan kunnen zich er een aantal situaties voordoen en daarom is het belangrijk dat je een goede voorbereiding treft. De volgende zaken heb je nodig als je aan trailrunning gaat doen. Spullen die je hiervoor nodig hebt vind je bij de artikelen van Yeti.

Rugzak

Het spreekt voor zich dat de bagage die je meeneemt tijdens je trailrun afhankelijk is van je route en het weer. Je hebt in elk geval een rugzak nodig die plaats biedt aan drinken, je autosleutels en je mobiele telefoon. Eventueel ook extra kleding en eten mocht het slecht weer worden.

Heupgordel

Ga je een korte run lopen dan kan een heupgordel een plaats van een rugzak een goede optie zijn. Hierin kan je wat kleine dingen meenemen. Deze gordel is zowel onder als boven je shirt te dragen.

Water

Tijdens trailrunning is het van groot belang dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Daarom is het verstandig om bij een trailrun water mee te nemen wat is aangevuld met een electrolytenmix. Deze vult na het zweten zouten aan.

Trailrunning short

Een trailrunning short is iets langer dan de normale versie. De reden hiervan is om je beter te beschermen tegen obstakels onderweg zoals planten. Ook zitten deze shorts iets wijder om oververhitting te voorkomen.

Trailrunning schoenen

Met trailrunning schoenen heb je meer grip, extra stabiliteit en een stevige zool die je beschermt tegen moeilijke trajecten. Welke schoenen voor jou het beste zijn, is afhankelijk van de omgeving waar je loopt.

Lichtgewicht jack

Een lichtgewicht of mouwloos jack is een aanrader om mee te nemen als je gaat trailrunnen. Het biedt niet alleen bescherming tegen regen en wind, het kan ook helpen om je lichaamstemperatuur vast te houden.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *