Winterbanden waar moet ik op letten?

Waarom zijn originele winterbanden zo belangrijk? Winterbanden hebben een bewezen effect van een goede grip op winterse wegen. Grip op de weg is van cruciaal belang bij winterse weersomstandigheden. Het is veiliger voor uzelf en voor medeweggebruikers.

Waarom originele winterbanden en velgen? 

Het rubber van de bmw winterbanden hebben een andere samenstelling. Deze zijn voorzien van groeven (lamellen) die bij regen en sneeuw zorgen voor meer grip op de weg. Bij extreme weersomstandigheden heeft het een kortere remweg.

De winterbanden zijn er in diverse maten en soorten, hier moet u natuurlijk rekening mee houden bij het aanschaffen van winterbanden. Doordat de zomer- en winterbanden regelmatig gewisseld worden is dat een behoorlijk druk op de velgen. Deze kunnen door veelvuldige wisselen beschadigen. Het is dan ook verstandig om een extra set originele velgen bij de winterbanden aan te schaffen. Hierdoor kunt u de winterbanden om de velgen laten zitten en gaan ze langer mee. Banden worden origineel gemaakt bij het type auto en zijn op algemene veiligheid van auto en de band ingespeeld. Dit wordt veiligheidsmarge genoemd die uniek is bij een originele band en velg. Hierdoor is de zekerheid van veiligheid gewaarborgd.

De betrouwbaarheid van originele velgen en winterbanden

Een paar goede tips om de betrouwbaarheid van uw originele velgen en winterbanden te garanderen zijn hier voor u op een rijtje gezet:

  • Voor de zomertijd een goede opslag regelen voor uw winterbanden
  • Laat u winterbanden op de velgen zitten
  • Maatvoering band en velg moet kloppen

U kunt winterbanden om stalen velgen leggen en om lichtmetalen velgen. Lichtmetalen roesten minder en zien er meestal wat mooier uit, maar zijn redelijk aan de prijs. De stalen velgen zijn stukken goedkoper.

Het belang van winterbanden

Wanneer kunt u de zomerband het beste wisselen met de winterband? Wanneer de temperatuur op -7 graden Celsius komt, is de winterband aan te raden om onder uw auto te plaatsen. Dit telt helemaal wanneer er neerslag valt. In tegenstelling tot Nederland zijn er verschillende landen die de winterbanden verplichten. U kunt een boete krijgen in de landen als u daar tijdens de winterperiode zonder goede winterbanden rijd.
De veiligheid van deze banden zit in de grip op de weg die dankzij het profiel van de winterband gewaarborgd is.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *