Zonder moeite een opgeruimd huis met opbergdozen

Waar je ook woont, groot of klein, je ontkomt er niet aan om te investeren in opbergsystemen zoals opbergdozen. Kleding moet je wel opbergen, maar hoe langer je ergens woont, des te meer opbergruimte je nodig hebt. Van tijd tot tijd is het aan te raden om al je spullen goed door te nemen. Niet alles hoeft altijd bewaard te worden in opbergdozen. Dit betekent dat je er makkelijk bij moet kunnen. Een stelregel die je voor jezelf aan kan houden, is als je het meer dan een jaar niet aanraakt, kan het weg. Af en toe kan je door al je spullen in de opbergdozen heengaan en streng zijn in wat je wel en niet wilt houden. Uiteraard hoef je niets weg te gooien als het netjes opgeborgen ligt in opbergdozen. Weggooien kan zonde zijn en daarom kan je er beter voor kiezen om het weg te geven of misschien kan je het ruilen met iemand. Misschien kan je het gebruiken voor pakjesavond met Sinterklaas of Kerstmis, bied het aan om te ruilen of laat het gratis ophalen. Als je ervan houdt, kun je meedoen met een rommelmarkt. Uiteindelijk kan het ook naar een goed doel. Genoeg mogelijkheden dus om jouw oude spullen een tweede leven te geven, maar andere spullen mogen opgeborgen worden in opbergdozen.

 

opbergbox

Maak gebruik van een goed opbergsysteem

Er zijn diverse opbergdozen te vinden die het makkelijk maken om spullen in op te bergen. Wanneer je gebruikmaakt van geschikte opbergsystemen zal je door de bomen heen het bos weer kunnen vinden. Het grootste probleem van opruimen kan zijn dat je daarna een tijd lang niks meer terug kunt vinden en dat willen we voorkomen door bijvoorbeeld gebruik te maken van opbergdozen. Met name alle kleine spullen zoals sokken en onderbroeken kunnen in een ladenkast opgeborgen worden. In de woonkamer kan je een ladenkast gebruiken voor de kleine spullen die je regelmatig gebruikt. Dit kan van alles zijn, maar met name voorwerpen zoals plakband, een schaar en batterijen kunnen in opbergdozen of in een ladenkast opgeborgen worden. Zelfs je afstandsbediening van je tv en andere apparaten kan je opbergen in de ladenkast of opbergdozen. Ideaal als die in de buurt van de batterijen liggen, want dan hoef je niet lang te zoeken als de batterij van de afstandsbediening leeg is. Als je dit consequent aanhoudt, hoef je nooit te zoeken naar je afstandsbedieningen en batterijen. Een kussenbox is ideaal als je kussens hebt, net als opbergdozen. Met een opbergdoos kan je snel ruimte maken op je bank wanneer je bezoek verwacht of als er onverwachts bezoek komt.

 

Berg je spullen op in een daarvoor bestemd opbergsysteem

Een ideaal opbergsysteem naast de opbergdoos dat we allemaal kennen, is het gereedschapskoffer. Aangezien gereedschap nogal zwaar kan worden, gebruik je daar het beste een gereedschapskoffer voor en geen opbergdozen. We hebben diverse vormen van gereedschap nodig en daarom is het belangrijk dat je deze netjes opbergt op een plek, waar het ook nog eens in een goede conditie kan blijven. Je wilt namelijk geen verroest of door een andere reden onbruikbaar gereedschap tegenkomen, net wanneer je een klus wilt uitvoeren. Zorg dat je er makkelijk bij kan, want een gereedschapskoffer kan zwaar worden. Het zou hierbij heel vervelend zijn als je er moeilijk naar moet grijpen, waardoor zelfs de hele inhoud op de grond kan vallen. Opbergdozen kunnen ideaal zijn om even snel en simpel alle rommeltjes in op te bergen, wanneer je weinig tijd hebt om het goed te organiseren. Later wanneer je meer tijd hebt, kan je die opbergdoos erbij pakken en dan kan je alles een plek geven. Gebruik een kussenbox om makkelijk van kussens te kunnen wisselen, zodat je snel je inrichting een andere look kan geven. Een opbergmand is natuurlijk ideaal voor diverse doeleinden, verzamel bijvoorbeeld al je vuile was in een opbergmand. Een opbergsysteem zoals een opbergbox en opbergdozen is tevens handig en deze kan je zelfs stapelen of je legt ze ergens onder, zodat ze niet in de weg liggen. Een opbergkist is handig om voor veel spullen te gebruiken. Opruimen wordt snel en gemakkelijk als je het snel in opbergkisten en opbergdozen kwijt kan.

 

Plaats je opgeborgen spullen op strategische plekken

Het handigste is om de voorwerpen die je opgeborgen hebt in opbergdozen of andere systemen op vaste plekken te zetten. Zo raak je ze niet kwijt en je kan er makkelijk bij wanneer je het nodig hebt. Uiteraard is het ideaal om alle opbergdozen in de buurt te plaatsen van de plek waar je ze het meest gebruikt. Lang niet alles gebruik je voortdurend dus berg de spullen die je weinig gebruikt verder op in opbergdozen. Dit kan in een bergruimte zijn, bijvoorbeeld op zolder, in de kelder of in de schuur. Een ladenkast die je gebruikt voor je kleding kan je op een plek plaatsen waar omkleden voor jou het makkelijkste is om te doen. Je kan hierbij automatisch denken aan de slaapkamer, maar als jouw badkamer groot genoeg is, kan dat ook een ideale plek zijn. Alle handige spullen die je regelmatig gebruikt zoals afstandsbedieningen zijn het beste te plaatsen in opbergdozen in de woonkamer. Onder je bed schuif je opbergdozen, een opbergbox of meerdere opbergboxen met de kleding erin die je niet dagelijks gebruikt. Aan het einde van je bed kan je een opbergkist of een stapel opbergdozen neerzetten. Handig voor het opbergen van een sprei of dekbed dat je in de winter gebruikt, maar in de zomer graag wilt opbergen. Aangezien er een jaar overheen gaat, is het fijn dat de opbergplek bij je bed staat. Als je het te moeilijk opbergt, kan je over een jaar namelijk wel eens vergeten waar je het ook alweer gelaten heb. Opbergkisten en opbergdozen zijn uiteraard op meerdere plekken te plaatsen om kleden, plaids en andere dingen in op te bergen. Zo staat je huis er netjes bij en nieuwe spullen kan je meteen of later een plekje geven. Kleine moeite, groot plezier.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *