Zonnepanelen plaatsen? Dit moet je weten!

De laatste jaren zien we de komst van zonnepanelen steeds meer toenemen. Dat is niet zo gek ook, want er zitten een heleboel verschillende voordelen aan het gebruik van zonnepanelen. Heb jij interesse in het aanschaffen van zonnepanelen, maar weet je niet waar je op moet letten? In dit artikel leggen wij jou alles uit, wat je over zonnepanelen moet weten!

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Als jij zonnepanelen aanschaft, profiteer je van een aantal voordelen. Allereerst, draag je een bijdrage aan het milieu. Het gebruik van zonnepanelen valt namelijk onder groene stroom, omdat de energie duurzaam wordt gewonnen. Dit betekent dat in het proces van zonne-energie opwekken, geen schade wordt gedaan aan mens, dier en milieu.

Naast dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu, is de aanschaf ervan ook nog eens goed voor de portemonnee. De investering is niet perse laag, maar wel voordelig aangezien je veel rendement zal maken. Door het gebruik van zonnepanelen, zul je niet of nauwelijks nog gebruik hoeven maken van fossiele brandstoffen. Hierdoor zal de maandelijkse energierekening extreem laag uitvallen of zelfs verdwijnen.

Een ander financieel voordeel waar je van kunt profiteren, is dat je geen kilowatt per uur hoeft te betalen voor de zonne-energie. Om hiervoor in aanmerking te komen, wordt er wel een service van jou verwacht en dat is dat je bijdraagt aan de toevoer van groene energie voor de buurt. Over het algemeen, wek je meer zonne-energie op dan je maandelijks verbruikt. Het resterende zonne-energie kun je storten op het lichtnetwerk, waardoor jij de buurt voorziet van duurzame energie. Als dank hoef je geen kilowatt per uur meer te betalen voor jouw energiegebruik. 

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Nu je weet welke voordelen er zijn aan het gebruik van zonnepanelen, is het van belang om te weten welke verschillende soorten zonnepanelen er zijn. Het type zonnepaneel speelt namelijk een rol in het opwekken van zonne-energie en het rendement dat je daaruit kunt halen. We zetten de verschillende soorten voor je op een rij:

  • Polykristallijne zonnepanelen
  • Monokristallijne zonnepanelen
  • Glas-glas zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen zijn de basistype zonnepanelen en zijn daarbij ook het goedkoopst. Dit komt omdat het productieproces eenvoudiger is dan bij de andere twee soorten. Polykristallijne zonnepanelen zijn het beste geschikt voor platte daken of grondpanelen. 

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen zijn momenteel de meest verkochte zonnepanelen op de markt. Dit komt omdat de structuur op deze panelen gelijkmatiger is, dan op de polykristallijne zonnepanelen. Hierdoor kun je meer rendement halen uit de investering, dan bij polykristallijne zonnepanelen.

Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen zijn een speciale editie van polykristallijne zonnepanelen. Dit type is beter beschermd tegen het weer, hebben een hogere belastbaarheid en hebben een hoger prestatievermogen, dan de andere soorten zonnepanelen.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Om te bepalen welke zonnepanelen het beste voor jou zijn, hangt af van het soort dak dat je hebt. Heb jij een schuin dak of een plat dak? Platte daken zijn in de praktijk makkelijker dan schuine daken, omdat je geen rekening hoeft te houden met de hellingshoek. Op platte daken is het dus simpeler om zonnestralen om te zetten in energie. Dit betekent niet dat schuine daken niet geschikt zijn, maar ze vragen om een betere voorbereiding. 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *